Skupnost slovenskih podjetnic

Magic Women

Ta dogodek je potekel

DOGODEK MAGIC WOMEN – 27.1.2016

Na novinarski konferenci pred srečanjem podjetnic MAGIC WOMEN Sinergija podjetnosti je Marta Turk, direktorica GZS Zbornice osrednjeslovenske regije in pobudnica Skupnosti slovenskih podjetnic predstavila namen srečanja in napovedala nadaljnje aktivnosti slovenskih podjetnic.

Na razstavi, ki se bo pričela ob 14.30 uri na Dunajski 125 D v Ljubljani, bo imela uvodno besedo gostja iz Velike Britanije, Madi Sharma, tudi sama nekoč izkušena in uspešna podjetnica, zdaj pa predstavnica Velike Britanije v Evropskem socialnem svetu. Spregovorila bo o ženskah v transportni dejavnosti v Evropi. V nadaljevanju pa se bodo zvrstile podjetnice, ki so bile tudi del Spiritovega programa usposabljanja Podjetnost je ženskega spola, in so na podjetniško pot krenile lansko leto. Večerni del bo začela Tina Gorenjak, dramska igralka, tudi članica Skupnosti slovenskih podjetnic.

Začetek
09:00 dop
Sreda, Januar 27, 2016
Konec
06:00 pop
Sreda, Januar 27, 2016
Naslov
Ljubljana

Nastopila bo s svojim kratkim programom – zgodbo, povezano z magičnostjo žensk in možnostmi, ki jih imajo ženske danes. Med večernimi gosti bodo predstavniki in ustanovitelji znanih in uspešnih podjetij Marjan Batagelj s soprogo, Marko Kajzer, Dejan Mir, Jerneja Kamnikar, Božena Macarol, Marta Turk in dr. Vilijem Pšeničny pobudnik podjetniškega izobraževanja v Sloveniji, ustanovitelj prve podjetniške visoke šole v Sloveniji Gea College in tudi prvi doktorant s temo podjetništva. Njegova vizija Slovenije je tudi danes navdihujoča, po njej se je v preteklih letih ravnalo veliko snovalcev slovenske strategije razvoja. Namen večernega srečanja je predvsem mreženje in izmenjava med izkušenimi in tistimi, ki so v podjetništvu še začetniki. Številčno močna delegacija hrvaških podjetnic iz Istre se pridružuje srečanju s svojimi predstavitvami in večer se bo zaključil s podpisom dogovora o sodelovanju med slovenskimi podjetnicami in Evropsko mrežo BPW (Business Professional Women), ki jo bo zastopala Marion Volk, predsednica Danube region. Zelo pomemben del srečanja je tudi pristop k soorganizaciji prvega kongresa podjetnic Jugovzhodne Evrope, ki bo letos 8. marca v Zagrebu v organizaciji zagrebškega ženskega podjetniškega centra, ki ga predstavlja Sanela Dropulić. Tej pobudi, ki jo je hrvaška vlada in predsednica Kolinda Grabar Kitarović močno podprla, bo sledila organizacija Evropskega kongresa podjetnic leta 2020 v Zagrebu, ko bo Hrvaška prevzela predsedovanje.

Nadaljevanje rezultatov projekta NETWORK MEMA
Skupnost slovenskih podjetnic je nadaljevanje projekta Network Mema _ Mreža za enake možnosti, ki ga je sofinancirala Norveška iz virov Norveškega finančnega mehanizma v koordinaciji Službe Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko. Eden od ciljev tega projekta je bil tudi vzpostavitev regijskih razvojnih svetov žensk, ki so se povezali v Skupnost slovenskih podjetnic. Mreža MEMA je zagotovila podporni multimedijski portal, na katerem poteka virtualna tržnica, ki olajšuje pretok ponudbe in povpraševanja in vzpostavlja virtualni trg med podjetnicami, hkrati pa Skupnost usklajuje delujoče regijske svete. Med najuspešnejšimi je Štajerski regijski razvojni svet, Razvojni svet Dolenjk, Belokranjk in Posavk Podobe uspeha, Svet za inovativnost žensk v osrednjeslovenski regiji in regijski svet Savinjčank in Korošic. Na srečanju Magic Women se bodo predstavile tudi druge skupine podjetnic, ki delujejo po principu kooperativ in na ta način soustvarjajo novo slovensko podjetništvo, ki temelji na sodelovanju, povezovanju, etičnih načelih poslovanja in spodbudah za internacionalizacijo in uvajanje IT v poslovanje mikro in malih podjetij.

PRIZNANJE AMBASADORKA PODJETNIŠTVA/AMBASADOR PODJETNIŠTVA
Skupnost slovenskih podjetnic bo v sodelovanju z iniciativo Kongres podjetnikov, ki letos pripravlja že šesti kongres v Portorožu, podelila naziv Ambasador podjetništva posameznikom, ki so v preteklem obdobju pomembno prispevali k izboljšanju poslovnega podjetniškega okolja v Sloveniji.
Kriterije so oblikovale podjetnice in podjetniki in menijo, da naj tako priznanje podeljujejo tisti, ki so učinke prispevkov teh posameznikov, zaznali pri svojem vsakdanjem delu. Naziv prejmejo posameznice in posamezniki, ne glede na to, ali so podjetniki, ali pa so del institucij. Pomembno je, da so s svojim osebnim ravnanjem in delovanjem sprožali spremembe v poslovnem okolju.

GOSTJE IN PODJETNICE
Podjetnice so dogodek organizirale skupaj, v koordinaciji Zavoda za razvoj družinskega in ženskega podjetništva Meta, in ob podpori sponzorjev Spirita, Gospodarske zbornice osrednjeslovenske regije, Slovenskega podjetniškega sklada in drugih.
Na srečanju se bo tudi letošnja Slovenka leta Andreja Sterle Podobnik, tudi podjetnica. Poleg Slovenke leta, bo med gostjami tudi nominiranka za Slovenko leta Irena Orešnik, Božena Macarol, davčna svetovalka in dolgoletna podjetnica ter številne mlade, inovativne podjetnice.
Obiskovalci si bodo lahko poleg razstave dejavnosti podjetnic ogledali tudi umetniške stvaritve akademske slikarke Maše Gala, poiskali nasvet in priporočila različnih storitev, delovala pa bo tudi e-vem točka v organizaciji GZS INFOCENTRA. Ob zaključku razstave bo potekalo tudi mrežno srečanje.
Pomemben del srečanja je tudi večerno mreženje med podjetnicami.