Skupnost slovenskih podjetnic

Na obisku v Zagrebu: Kongres podjetnic JV Evrope

Največje poslovno srečanje žensk v tem delu Evrope.

Na dan žena, 8. 3. 2017, se je v Zagrebu odvijal Kongres podjetnic Jugovzhodne Evrope, ki ga Virtualni ženski poduzetniški center organizira v sodelovanju s Gospodarsko zbornico Srbije in številnimi srbskimi podjetniki ter pod pokroviteljstvom predsednice Republike Hrvaške, gospe Kolinde Grabar-Kitarović.

Ta dogodek predstavlja največji poslovno srečanje žensk v tem delu Evrope, od nastanka tržnega gospodarstva, in bo potekal v prisotnosti več kot 600 podjetnic iz Bolgarije, Romunije, Kosova, Albanije, Slovenije, Bosne in Hercegovine, Črne gore, Srbije in Hrvaške.

Moč ženskega podjetništva je zadnjih letih v Jugovzhodni Evropi vzcvetela. Čeprav žensko podjetništvo tradicionalno ni zakoreninjeno v gospodarstvu držav Jugovzhodne Evrope, se v zadnjih letih vedno več žensk zanj odloča, na krilih kvalitetnih start-upov ter svojih podjetij, ki pogosto prerastejo v srednje velika podjetja z do 50 zaposlenimi.

Žensko podjetništvo je postalo ena od najpomembnejših gonilnih sil gospodarstva držav JV Evrope, še posebej nekaterih gospodarstev (npr. Slovenije in Hrvaške), kjer prevzema že več kot 20 odstotkov celotne gospodarske aktivnosti.

Zaradi tega bo Kongres podjetnikov Jugovzhodne Evrope prvič združil ženske, ki svoj obstoj zagotavljajo s preživetjem na realnem trgu in ki prizadevno in neutrudno spodbujajo rast in razvoj ženskega podjetništva.

Kongres podjetnic Jugovzhodne Evrope v Zagrebu bo varna platforma za izmenjavo izkušenj, ustvarjanje poslovnih stikov in poslovnih povezav podjetnic z namenom, da bi jim olajšali dostop in preživetje na trgu v svojih državah in regijah ter ga spremenili v prijetno, samosvojo in uspešno poslovno pot.

Cilj kongresa podjetnikov Jugovzhodne Evrope je zagotoviti:
• inovativen pristop k mreženju podjetnic v regiji
• logistiko za spodbujanje in razvoj podjetniške aktivnosti žensk v tem delu Evrope
• izmenjavo izkušenj in skupno informativno platformo prek http://www.poduzetnica.hr Virtual ženski podjetniški center
• ustvarjanje novih trgov, mest in poslovnih platform
• izvajanje kontinuiranega izobraževanja kot najboljšo naložbo v podjetništvu - Creative inkubator
• močno motivacija za zagon in razvoj podjetij
• bolj angažirano žensko poslovno dejavnost
• spodbujati konkurenčnost in odličnost med podjetnicami
• zmanjšanje marginaliziranega položaja žensk v poslovnem svetu v številnih družbenih okoljih
• ustvarjanje možnosti za učinkovito pozicioniranje podjetniške aktivnosti žensk v Evropski uniji.

Skupnost slovenskih podjetnic se bo na kongresu predstavila in s seboj popeljala zainteresirane članice. Pridružite se nam in spoznajte mednarodno podjetniško okolje. Zbiramo prijave članic SSP za skupinski obisk kongresa. V primeru zadostnih prijav bomo organizirali prevoz do Zagreba in nazaj, in si tako zmanjšale stroške in predvsem že na avtobusu sklepale nove vezi in poglabljale že stkane.*

admin