Finančna pismenost

Vabljeni na predavanje o eni najpomembnejših veščin. Naučite se in se prijavite na aktualni tečaj

ABC Finančne pismenosti

od ponedeljek, 14. junija in torek 15. junija 2021,
16. – 19. ure

Predavanje bo potekalo preko ZOOM aplikacije, v trajanju 8 šolskih ur s praktičnim in takoj uporabnim znanjem.

Vse prevečkrat se zapletamo v težave z osebnimi financami predvsem zaradi nepoznavanja osnovnih principov rokovanja z denarjem. Tako se zgodi, da lahko pretirano zapravljamo ali pa tudi pretirano varčujemo in ne invstiramo privarčevanih sredstev smotrno. Odvisni smo od zunanjih ekonomsko (političnih) situacij in se v obdobjih krize težko znajdemo.
Resnica je, da je denar sredstvo za doseganje ciljev, hranilec vrednosti, nekateri pa pravijo, da je energija. Kakorkoli si že razlagamo denar, ga vsekakor uporabljamo v izmenjavi ene dobrine za drugo. Poodono kot elektrarna, ki proizvaja električno energijo. Čeprav elektrarna sama po sebi nima energije, jo transformira iz ene oblike v drugo, ki je primerna za našo uporabo in potrebe.
Podobno delujejo tudi finance in to je veščina, ki se jo lahko vsi naučimo. Pravzaprav je to znanje, ki bi nam izredno koristilo že od mladih nog.

SMO RES VSI FINANČNO PISMENI?

Po podatkih raziskave so najbolj kritični do svojega finančnega znanja stari od 55 do 65 let. V tej starostni skupini se posamezniki v največji meri prebijajo iz meseca v mesec in so najmanj zadovoljni s svojo finančno situacijo.

Zanimivo in zaskrbljujoče je tudi, da mladi odrasli (25 do 34 let) dosegajo najnižji indeks finančne pismenosti. Ti najmanj pozorno spremljajo svoje finančno stanje in so manj proaktivni pri planiranju svojih financ. So najmanj zadovoljni s svojo finančno situacijo in menijo, da so prezadolženi.

! Finančna pismenost je kombinacija zavedanja, znanja in spretnosti ter odnosa in obnašanja, ki so potrebni za dobre finančne odločitve in vodijo v finančno blaginjo.

Vir: Valicon, 2019 / OECD

Naučite se osnov finančne pismenosti in praktična orodja, kako lahko že danes aktivno začnete spreminjati svoj finančni položaj in se približate vašim ciljem in blaginji. Na predavanju vam bomo razkrili tudi praktične nasvete, kako lahko tudi z minimalnimi financami pričnete boljše upravljati svoje finance.

 

Za koga je ta tečaj primeren?

“Finančna pismenost je osnovno znanje za vsakogar. Primeren je tako za mlade kot najstarejše, znanje pa je primerno za osebno ali poslovno uporabo. Verjamemo, da lahko uživate v plačevanju mesečnih računov in postanete svoje sreče kovač. S pomočjo tečaja boste lažje planirali svoje finance, ki niso “nujno zlo”, ampak so vaše škarje in platno. S pravimi feščinami pa lahko ustavjamo svojo največjo kreacijo, po naši meri. Svoje življenje.”

Prijavite se na praktični tečaj ABC finančne pismenosti! 

KAJ BOSTE PRIDOBILI?

  • Razumevanje osnovnih principo financ
  • Kako napredovati, če smo finančno v šibkem stanju
  • Razliko med dobrim in slabim kreditom
  • Nov pogled na finance in znanje za naslednji korak

Predavanje poteka 2 dni, po 4 šolske ure, v popoldanskem času (16.-19.) preko aplikacije ZOOM. 

PRIJAVA IN UDELEŽBA

  • Izpolnite prijavni obrazec PRIJAVA
  • Promocijska cena: 80 € + DDV* (!namesto 240 €)
  • Navodila za plačilo prejmete na elektronski naslov takoj po oddani prijavi iz naslova info@skupnost-podjetnic.si
  • Povezavo na ZOOM in račun prejmete na dan dogodka.

(cena z ddv 97,60 €)

Naučite se upravljati svoje finance za večji uspeh!

Naj vam bo srečanje v veselje in korist ?

Veselimo se druženja z vami

EKIPA
Skupnosti slovenskih podjetnic

#skupajzmoremovse

Datum

14 Jun 2021
Dogodek je potekel

Čas

Cel dan

Lokacija

ZOOM
Online
Kategorije