Skupnost slovenskih podjetnic
Poslovni angeli za žensko podjetništvo v jugovzhodni evropi se povezujejo v okviru projekta SEEWBAN v Grčiji

Poslovni angeli za žensko podjetništvo v jugovzhodni Evropi

Poslovni angeli za žensko podjetništvo v Jugovzhodni Evropi - SEEWBAN: WOMEN CAN!

Poslovni angeli so posamezniki in zasebniki, ki v poslovno idejo investirajo svoj čas in denar. Navadno se poslovni angeli pojavljajo ob boku Startup podjetij in visokotehnoloških inovacij. V Sloveniji s področja privatnega investiranja v podjetja poznamo predvsem  poslovne angele in različne sklade, ki se najraje  usmerjajo v razvoj startup podjetij s potencialom globalne rasti.

Večina podjetij tako v Evropi kot tudi v Sloveniji pa predstavlja segment mikro in malih podjetij, od tega je približno polovico podjetij "ženskih" oziroma bi jih lahko uvrstili v področje ženskega podjetništva. Za takšna podjetja je značilen manjši potencial rasti, z bolj stabilno in dolgoročno usmerjenostjo in večjim kreativnim potencialom. Nemalokrat imajo takšna podjetja, med njimi so predvsem ženska in družinska podjetja, tudi poslanstvo, ki je več kot le dobiček, temveč stremijo k družbeni odgovornosti in širšemu dobremu. Takšna podjetja pa so tadicionalnim privatnim investitorjem z vidika kapitala paviloma manj zanimiva... Vsaj takšno je prepričanje večine.

V okviru  projekta SEEWBAN pri katem v samem vodstvu sodelujemo tudi Skupnost slovenskih podjetnic na čelu z Marto Turk  je precej drugače! Skupaj s partnerji iz Evropskih držav in podporo Bruslja, snujemo mrežo poslovnih angelov, ki želijo podpreti ženske projekte in ženske podjetniške ideje s poslanstvom. Žensko podjetništvo je morda po statistikah res manj profitabilno od povprečnega startupa in marsikatero žensko podjetje v  svojem poslovanju nikoli ne preseže meja lokalnega  ali nacionalnega okolja, vendar je obstoj takšnega podjetništva nujen za uravnoteženo in zdravo družbo. Žensko podjetništvo namreč goji nešteto kreativnih idej, ki so usmerjene v izboljšanje trenutnega stanja za boljši jutri vseh. Pravo bogastvo se skriva izven kapitalskih dobičkov in živimo v času, ko je v svetu nujno in vse bolj potreben človeški in medosebni kapital.

Več o prijektu SEEWBAN  Facebook

Marta Turk na srečanju poslovnih Angelov za žensko podjetništvo v Solunu

Na novembrskem srečanju partnerstva SEEWBAN v Solunu se je Marta že dogovorila za obiske tujih gostij pri nas! Že druga misija uspešna
Zelo smo vesele , da bomo spomladi lahko gostile podjetniške kolegice iz tujine, ki so že potrdile udeležbo na na največjem dogodku ženskega podjetništva v sloveniji, 500 podjetnic 2019! - 11. april 2019

<< Ste že rezervirale mesto na 500 podjetnic 2019? - Izkoristite izreden popust Skupnosti slovenskih podjetnic >>

 

admin